Új jelszó kérése
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Autósülés

Fő kategória >Autósülés

A baba autósülés kiválasztásának szempontjai

A gyermekvállalás sok törődéssel, gondoskodással és a gyermekektől kapott rengeteg szeretettel jár. Nagyon fontos, hogy kellő biztonságban tudjuk őket, így az utazás során is oda kell figyelnünk arra, hogy stabilan és kényelmesen üljenek.

Ahogy cseperednek a babák, súlykategóriájuktól és magasságuktól függően más-más gyermekülésre van szükségük a babahordozótól az ülésmagasítóig. Azoknak, akik gyakran utaznak, érdemes kombinált üléseket választaniuk, hiszen ezek a típusok akár két, három súlycsoporton keresztül kísérhetnek minket és a használatuk is egyszerű.

Az autósülés kiválasztása során a legfontosabb szempont, hogy ne csak az ár alapján döntsünk, hanem gyermekünk biztonságát tartsuk szem előtt. Érdemes pontosan tájékozódni a súlykategóriáknak megfelelő típusokról, a megfelelő használatról, a rögzítésről, valamint a tisztítási lehetőségektől.

 

Melyik a jó autósülés?

Erre a kérdésre egyszerű a válasz: az, amely megvédi gyermekünket egy lehetséges ütközés során.

Borzalmas belegondolni, mi minden veszélyeztet minket az autózás során, de sajnos muszáj!  Kötelességünk szerezni némi ismeretet a biztonsági gyermekülésekről, babahordozókról, mert csak úgy tudjuk kiválasztani a gyermekünket jól védő, neki megfelelő ülést.

Például az újszülött babát csakis kizárólag az R44/04-es szabványnak megfelelő autóshordozóban vagy azzal egyenértékű, speciálisan beköthető mózeskosárban szabad vinni. Ha a kisgyerekünk kinövi a hordozót, feltétlenül szükséges a következő kategóriás, általában dönthető háttámlájú autósülés beszerzése. Sokan az anyagiak miatt "átugorják" az egyes súlykategóriákat, nem számolva azzal, hogy a gyerek biztonságát veszélyeztetik.

A kiválasztást azzal kezdjük, hogy megválaszoljuk az alábbi kérdéseket:

-         hány éves, hány kiló a csemeténk? A jelenleg érvényes szabványok  szerint (R44/04) egy ülés addig véd, ahány kg-ig szól a kategória. Mivel a gyerekeink nem egyformák, lehet átmenet a kategóriák között.

-         sokat utazunk-e vele? (mennyire, hány pozícióban dönthető az ülés)

-         magas növésű (emelhető fejtámlás vagy emelhető, gyerekkel „együtt növő” háttámlás az ülés) esetleg alacsonyabb (széles kialakítású, kényelmes ülőrész) a gyerekünk (milyen az ülés felépítése)?

-         az autónk rendelkezik-e az ISOFIX rögzítő pontokkal? Egyre elterjedtebb a gyors rögzítést kínáló ISOFIX megoldás, minden egyes súlykategóriában.

-         rendelkezik-e az autónk Top Tether rögzítési lehetőséggel? (az autóban gyárilag kialakított, ülés-rögzítési pontok)

Ha a biztonsági autósülés vagy autóshordozó hordozó vásárlásakor velünk van gyermekünk és bele tudjuk őt próbálni az ülésbe, nem véthetünk nagy hibát! Tanuljuk meg az ülés helyes bekötését az autóba, ha nem az ISOFIX-es változat mellett döntöttünk! Határozzuk el, hogy a biztonsági autósülést addig használjuk, amíg a gyermekünk el nem éri a 150 cm magasságot vagy 12 éves kort – szabvány szerint. Akkor is ragaszkodjunk az ülés használatához, ha idősebb, iskolás gyermekünk már tiltakozik, vagy ha csak „elugrunk” a nagyihoz pár sarokkal arrébb!

 

Kérjük, gondolják végig az életvitelüket a babával és hozzák meg a helyes döntést. Tekintsék meg kínálatunkat és válogassanak baba autóüléseink közül! 

 

 Webáruház készítés