Új jelszó kérése
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Babakocsi

Fő kategória >Babakocsi

Hogyan válasszunk babakocsit?

 

Bezzeg az én időmben…:)

Néhány évtizeddel ezelőtt a szülőknek nem volt gondjuk a babakocsi kiválasztásával, hiszen nem léteztek sem multifunkciós, sem átfordítható karú Travel System vagy Jogger, sportoláshoz használt 3 kerekű babakocsik. Közel 30 évvel ezelőtt az újszülött babákat mélykocsikban tologatták. Ha már megfordult a baba - tehát valamikor fél éves kora után - vásároltak egy sportkocsit, amely 3 éves koráig szolgálta a gyerek igényeit.

 

Érdekesség: Magyarországon volt babakocsigyártás: az Ikarus gyártotta a mély kocsikat!

 

Sajnos már több évtizede megszűnt a gyártás hazánkban. Minden, az utcákon látható újszülött vagy sport babakocsi külföldről származik, talán ezért is nehéz az ezerféle típus közül választani. Végig kell gondolni több szempontot is: acél vagy alumínium vázas kocsi legyen?  Hogyan tudjuk szállítani, tárolni, szervizeltetni ha szükséges? Mennyit költsünk rá?

Azt a tanácsot tudjuk adni a leendő szülőknek, hogy az ár-érték arány, vagy az eladó hely milyensége, háttere alapján (jótállás, szerviz) és persze a pénztárcájukhoz mérten vásároljanak.

 

Szempontok

 

…ha pénztárcabarát kocsi kell:

  • vegyen egy átfordítható karú, de autóshordozóval is ellátott (tehát 3:1) egyszerű babakocsit! Ezeknek van egy puha falú pamut hordozója is, ami biztonságot nyújt a babának, amíg meg nem fordul. Viszont a bolygókerekes változatot nem ajánljuk az átfordítható karú kocsik esetében, mert jobban rázkódik, mint a fix kerekes, és így könnyebben meghibásodhat a terheléstől.
  • válassza a CAPRI nevű, kétfunkciós, átfordítható karú típust!

…ha minőséget, jobb felszereltséget akar, de méltányos áron: 

  • vegyen modern vázú, több részből álló, autóshordozóval is ellátott babakocsikat, mint a White Lux, Eco Lux, Moretti, vagy a Danny Sport.  

…ha a legjobbat akarja gyermekének:

  • akkor az állítható rugózású Roan Bass Soft-ot, vagy az egy kézzel összecsukható, multifunkciós Roan Esso-t válassza! A legjobb minőségű szövetek, bőrberakások, könnyű vázak, csapágyas kerekek jellemzik ezeket, de leginkább az, hogy időtállóak.

…ha a minél több „extra” funkció a lényeg:

  • akkor multifunkciós típust válasszon! Legtöbb esetben a többfunkciósbabakocsikhoz tartozik mózeskosár, autóshordozó, sportrész és ezek kiegészítői (újszülött fejszűkítő, lábzsákok, kapaszkodó, azaz sportkar, esővédő fólia, napfénytető, baba-mama táska, esetleg szúnyogháló). Ez esetben vegyen White Lux-ot, Eco Lux-ot vagy Alu Way-t!

…ha első a biztonság:

  • akkor inkább acél vázas kocsit vegyen (White és Eco Lux) az alumínium váz helyett,
  • a kerekek esetében zseléset vagy fújhatót válasszon, a pattogósabb műanyag helyett,
  • nézze meg, mennyire dönthető és párnázott a kocsi sportrésze,
  • győződjön meg arról, hogy a babakocsi megfelel-e 1888:2014 szabványnak, mert ez garantálja a baba biztonságát a babakocsiban. Ezen szabvány szigorúan írja elő a fékrendszerre vonatkozó feltételeket és szabályozza pótbiztonsági zárak használatát.

 

babakocsi szállításának szempontjából fontos, hogy az adott típus lapra csukható-e vagy esernyőre, esetleg két irányból tolható-e, vagy olyan, ahol a tartozékokat forgatni lehet a vázon.Webáruház készítés